Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2021. 04. 25. 10:22:29
Tökéletes meglepetések Anyák napjára

Ismét elérkeztünk az évnek ahhoz az időszakához, mikor a számunkra legfontosabb hölgyeket ünnepeljük az életünkben, az édesanyánkat. Igaz az anyák minden nap elismerést érdemelnek, az Anyák napja egy szép emlékeztetője ennek. Ezen a különleges napon kifejezhetjük megbecsülésünket édesanyánknak és köszönetet mondhatunk mindazért, amit nap nap után tesz értünk évről évre. Ha még nem találtál ki tökéletes ajándékot vagy időtöltést Anyák napjára adunk néhány ötletet. 

2019. 07. 04. 13:28:13
Illóolajos gyertyák? Tényleg kell ez nekünk?

Manapság egyre nagyobb teret hódítanak a szója- vagy egyéb növényi viaszból készült illatgyertyák, melyeket vagy illóolajokkal, vagy szintetikusan előállított illatanyagokkal készítenek. Az illatgyertyák a legtöbb embert elbűvölik, mégis nem árt néhány dolgot észben tartani, mielőtt ilyen gyertya vásárlására adjuk a fejünket.

 

2019. 05. 10. 14:28:11
Nagy viasz útmutató

A viasz az csak viasz gondolhatnánk, ég ez a fajta is és a másik fajta is. Pedig ez pont olyan téves elgondolás, mintha az epret akarnánk összehasonlítani a banánnal. A viaszok között nagy eltérések lehetnek még egyféle viaszcsoporton belül is. Ebben az útmutatóban bemutatom, hogy melyik viasznak milyen tulajdonságai vannak és mire érdemes használni őket.

 

 

2019. 04. 02. 11:07:30
Miért olyan fontos a kanóc?

A gyertya egyik legfontosabb alkotóeleme a kanóc. Ez jelenti a gyertyád motorját, mivel a vastagsága és összetétele befolyásolja a gyertya égését és hogy meddig tart a gyertyád. A gyertya üzemanyaga pedig a viasz. Mielőtt elmagyarázom, hogyan is működik a gyertya kanóca, mesélek egy kicsit a kanóc kialakulásáról.

2019. 03. 20. 09:31:45
Itt van ismét a Tavasz ünnepe

Fény vagy te is, lobogj hát,
Melegíts és égess,
Hinned kell, hogy a világ
Teveled is ékes.

                                 Tóth Árpád

2019. 03. 13. 10:13:08
Növényi viaszok vs. paraffin


Manapság egyre népszerűbbek a növényi viaszokból készült gyertyák és sokak fejében megfordulhat, vajon van-e jogos alapja ennek a népszerűségnek. Felkutattam az idevágó kutatásokat, melyek megvizsgálták mind a paraffinból mind a növényi viaszból készült gyertyákat.

 

Keresés