Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyertya kisokos

Hogyan használjuk a repceviasz gyertyákat, hogy sok örömünk teljen benne?

 

A repceviasz gyertyák kicsit máshogyan viselkednek használat közben, mint a paraffinból készült gyertyák.
Kezelésük azonban semmivel sem nehezebb és egy kis odafigyeléssel hosszú ideig
élvezni fogjuk a gyertyák szépséges fényét. 


A BUKKI Candles gyertyákat úgy terveztük meg, hogy hosszan, tisztán égjenek és ennek a pár tanácsnak a betartásával jóval meghosszabbíthatjátok a gyertyáitok élettartamát.  wink

 • A gyertyát, ha meggyújtottuk, ne hagyjuk felügyelet nélkül és ha tartósabb ideig nem tartózkodunk az adott helyiségben, ahol használjuk, inkább oltsuk el.
   
 • A gyertyánk első meggyújtása előtt győződjünk meg róla, hogy van 3-4 nyugis órahosszánk arra, hogy élvezzük a lángját anélkül, hogy hosszabb időre felügyelet nélkül kellene hagynunk a nyílt lángot. Tudom nagy a csábítás, hogy mikor végre kezünkben tartjuk a gyertyát rögtön kipróbáljuk, de megéri inkább a kora esti órára hagyni az első használatot, egy könyv, vagy egy pohár bor társaságában. A növényi viaszból készült gyertyáknak "memóriájuk" van, ami annyit tesz, hogy az első meggyújtás 3-4 órája alatt alakul ki az a viaszmedence, ami szükséges a gyertya élettartamának a meghosszabbításához. A gyertya következő meggyújtásakor a viasz "emlékezni fog" és nem alakul ki "csőhatás". Ha a gyertyát rövidebb ideig égetjük első alkalommal, úgynevezett "cső" jön létre a gyertya közepén, majd ez a cső egyre mélyül és a viasz nem fog tudni rendesen felmelegedni a gyertya széléig. A "csőhatás" miatt a gyertya hamarabb leég, pedig kár lenne ezt a szépséges, környezetbarát gyertyát elpazarolni.
   
 • A teamécsesekre nem vonatkozik az, hogy 3-4 órahosszáig hagyjuk égni. Elegendő azt kivárni, amíg a viasz az alumínium kapszli széléig felolvad, utána bármikor elolthatjuk.
   
 • Helyezd a gyertyát egy vízszintes, tűzálló felületre távol a huzattól, gyerekektől, háziállatoktól, függönytől, stb.
   
 • A poharas vagy alumínium dobozos gyertyák meggyújtásához használj hosszú gyufát, vagy gázgyújtót. A rövid gyufákkal előfordulhat, hogy megégeted magad, vagy a gyufa lángja kormot hagy az üveg oldalán, ami ugyan nem befolyásolja a gyertya égését, de nem túl esztétikus. Ha ez mégis megtörténik, akkor töröljük le a kormot egy ronggyal, majd ezt követően gyújtsuk meg a hosszú gyufával.
   
 • Repceviasz gyertyáink festékanyag mentesek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy viasz fehér marad. Égetés közben, mind az illatmentes, mind az illatgyertyák felvehetnek krémes vagy sárgás árnyalatokat és ez normálisnak számít.
   
 • A gyertyákat próbáld meg úgy elhelyezni, hogy minél kevésbé érje a fény. Gyertyáink elkészítésénél nem használunk semmilyen adalékanyagot, legyen az kémiai stabilizátor vagy valami más. Ennélfogva előfordulhat, hogy fény hatására a gyertya kissé megsárgul, de ez nem befolyásolja a gyertya mindennapi használatát.
   
 • Ha a gyertyából már körülbelül csak fél-egy centiméternyi mennyiség marad, akkor inkább ne használjuk tovább.
   
 • A repceviasz kicsit olyan, mint egy élőlény. Előfordulhat, hogy kis repedés jön létre a tetején, vagy fagyáshoz hasonló jelenségek tűnnek fel rajta, de ez normálisnak számít és a gyertya használatát nem befolyásolják. Törekszünk arra, hogy ezeket az esetlegesen előforduló kis szépséghibákat is minimálisra csökkentsük.

Keresés