Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Filozófiánk

       Valami olyat akartunk alkotni, ami kellemes légkört varázsol és könnyed eleganciájával élménnyé varázsolja az otthonunkban eltöltött időt. A tűz ősidőktől fogva a társunk, az egyik legelső elem, amit sikerült megismernünk. Nem véletlen, hogy olyan szívesen nézzük a kandalló lángját, vagy hallgatjuk a tábortűz fájának a ropogását. Ha nem is lehet mindenkinek kandallója, egy gyertya lángja is képes arra, hogy megteremtse az elfeledett kapcsot az ember és a tűz között és a lángot nézve kiszakadjon a hétköznapok rohanó valóságából és lelassuljon, elmélyedjenFelelősséggel használva a tűz, vagy a gyertya lángja sok örömöt okoz.

    

  Mikor belekezdtünk a gyertyakészítésbe rögtön tudtuk, hogy nem akarok paraffinnal dolgozni, több okból sem. Az egyik az, hogy számomra ez az alapanyag jelképezi a klímaváltozás egyik fő bűnösét, még akkor is ha a kőolajnak csak egy mellékterméke. A tengerek és tengerpartok egyik jelentős mértékű szennyezője a paraffin, melyet a madarak élelmiszernek gondolnak, megesznek, majd sajnos elpusztulnak. A paraffin nem tudja visszaadni azt az érzést, amit egy természetes viaszból készült gyertya. Teljesen más a tapintása, a súlya, még az illata is. A tömeggyártásban készült gyertyák legtöbbje ellenőrizhetetlen minőségű paraffinból készül, amit ha otthon gyanútlanul elégetünk, káros anyagokkal töltjük meg a levegőt. Ezért gyertyáim csakis olyan természetes viaszokból készülnek, mint a repceviasz, ami európai, ellenőrzött termelésből származik, és a méhviasz, melyet megbízható magyar termelőtől szerzünk be.

Minden egyes gyertyámat a saját kezemmel öntöm ki, figyelek a megfelelő pillanatra mikor kivehetem a formából, óvatosan megigazítom a végső formájára, hogy amikor hozzátok kerül örömmel használhassátok.


     

Mivel a csomagolás a másik kritikus pont a vállalkozásomban, így nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy lehetőleg újrahasznosított papírt is tartalmazó dobozokat és papírokat használjak. Annak érdekében, hogy a gyertyák és a kiegészítők ne sérüljenek míg odaérnek hozzátok természetes alapanyagú, lebomló térkitöltőket alkalmazok. Csomagjaimat pedig kenderből készült zsineggel és papír alapanyagú tépőszalaggal zárom le. 

     

  Tudjuk, hogy ennyiben nem merül ki az alkotásaink klímára mért hatása. Kerestük a lehetőséget, hogy mivel tudnánk a karbonlábnyomunkat a lehető legkisebbre csökkenteni és úgy döntöttünk, hogy támogatjuk a hazai erdőségek állagának és élővilágának megőrzését


Nagyon szeretünk túrázni, rengeteget barangoltunk a Bükkben és a szívem szakadna meg, ha a gyermekeinknek már nem tudnánk megmutatni azokat a csodákat, amiket mi is átéltünk a természet felfedezése közben. Ezért úgy döntöttünk, hogy a gyertyáink eladásából származó bevétel egy részét felajánljuk a Magyar Madártani Egyesület Bükki Helyi Csoportjának.
 

Keresés