Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Akiket támogatunk

Már a kezdetektől kerestük a lehetőséget, hogy mivel tudnánk a karbonlábnyomunkat a lehető legkisebbre csökkenteni és úgy döntöttünk, hogy támogatjuk a hazai erdőségek állagának és élővilágának megőrzését. Nagyon szeretünk túrázni, rengeteget barangoltunk a Bükkben és a szívem szakadna meg, ha a gyermekeinknek már nem tudnánk megmutatni azokat a csodákat, amiket mi is átéltünk a természet felfedezése közben. Ezért úgy döntöttünk, hogy a gyertyáink eladásából származó bevétel egy részét felajánljuk a Magyar Madártani Egyesület Bükki Helyi Csoportjának.


A közös munkát már tavaly elkezdtük, mikor bagolyodúkat helyeztünk ki Harsány körül. A munkában óriási segítségünkre volt Mészáros György, a Bükki Helyi Csoport tagja. Hántolatlan fűzvesszőkből madárodúkat és egyéb tárgyakat készít, ezzel is elősegítve a madarak szaporodását. Az ő szaktudásának a segítségével találtuk meg azokat a helyeket, ahol a legideálisabb helyen vannak az odúk. Teljes beleéléssel gondolta végig, hogy miért választanák a legszívesebben a baglyok az adott élőhelyen lévő odút, majd szakszerűen, a legkisebb beavatkozással kihelyezte a saját maga által készített költőhelyeket.

Fontos, hogy támogassuk az élővilág megmaradását, a legkisebb lépések is számítanak. Sajnos nap, mint nap érik balesetek a madarakat és élőlényeket, akár az autótutakon, akár a rosszul szigetelt villanyvezetékeknél. A biodiverzitás megőrzése elemi érdekünk. A biodiverzitás növelésével az élővilág ellenállóbbá válik e betegségekkel szemben, kevesebb vegyszerre, kemikáliára van szükség. Remélem, hogy mind a négy odút használatba vették a madarak, ősszel pedig részt veszünk majd az odúk takarításában, a következő évi költésre való előkészítésben.2021-től pedig azzal is támogatni szerettük volna az MME munkáját, hogy a 15 000 Ft feletti vásárlásaitokhoz ajándék MME kitűzőt adunk ajándékba Nektek, mellyel szintén a Bükki Helyi Csoportot támogatjuk. A kitűzőkért kapott összeget a Bükki Helyi Csoport általában ismeretterjesztő rendezvények szervezésére, madárvédelmi tevékenységre és működési költségekre használja fel. Munkájuk rendkívül sokrétű, nagyon elkötelezett emberek vesznek részt a munkában és remélem, hogy még sok módot találhatunk rá, ahogy támogathatjuk őket. Az Instagram és Facebook történeteinkben időről időre beszámolunk majd a rendezvényeikről és arról, hogy épp mit csinálunk a madarak és a Bükk-hegység érdekében.

 

 

 

Keresés